Kuham i snimam

Objavljeno 17.02.2016.

Gornji grad ima jedan Fajn dobar bistro!

Ako ikada zalutate na Gornji grad, ogladnite i poželite probati nešto fino, svježe i spravljeno od lokalnih namirnica, svratite u Fajn bistro. Nekadašnji bistro Prasac (chef Dino Galvagno), danas Fajn nastao je kao nasljeđe Dininog učenika chefa Vedrana.


Iza velikih drvenih vratiju čeka vas ugodan, gotovo like home prostor za koji preporučam rezervaciju (osim ako ste sreće kao ja pa naletite na slobodan stol :) ). Na zidovima, trendovski ispisano kredom, dočekat će vas ponuda jela pa ako ste gurman kao ja biti će vam potrebno nekoliko minuta za donijeti odluku, jer svako od njih zove na kušanje.
 
Moj odabir za početak je bio Miljevački pršut, džem od rajčice koji je odličan i za svaku pohvalu, nešto što bih voljela imati u svojoj kuhinji. Hummus, domaći sir (blag i savršen balans rajčici), masline u salamuri koje sami rade, baš kao i gljive. Jedino što mi nije odgovaralo je zelena kisela rajčica koja je prekisela i prejakog okusa.

Nastavak je crni rižoto s muzgavcima na korijenu peršina. Riža taman po mojem guštu, al dente i savršeni balans okusa. I za kraj, divlja orada s ljubičastim krumpirom i brokulom. Opet, okusi u odličnom balansu, riba začinjena taman po mom guštu i odlično pečena.


Desert nešto slabiji, no ne toliko da ih ne bi spomenula. Cannoli s istarskom skutom i džemom od kumkvata, lagana krema se dobro nadopunila sa džemom, koji je ipak bio presnažnog okusa za mene i cheese mousse krema s hrskavim pahuljicama.
 
Osim hrane, moram pohvaliti odličnu ponudu vina i rakija, posebno od divlje kruške ili pak masline i badema. Ovakvu gozbu zaista će lijepo upotpuniti šetnja gornjim gradom u večernje sate, dio grada koji odiše nekom romantikom i drugim vremenima. 

P.S.
Nikako ne propustite priliku posjetiti Fajn u narednih 6 subota kada za vas kuha chef Dino. Više informacija potražite na Facebook stranicama Bistro Fajn ili pak Dino Galvagno!

Potražite me na Facebooku: Bez muke do nauke!

Ana Zlodi




Povezani sadržaj