Objavljeno 29.01.2013.

Prljavština kao glavni sastojak jela uglednog restorana

Dok većina kuhara u svijetu naporno rade kako bi bili sigurni da u njihovoj hrani nema prljavštine, u francuskom restoranu Ne Quittez Pas u Tokiu prljavština se zapravo koristi kao ključni sastojak.


Ne radi se pri tome o bilo kojoj vrsti prljavštine, to je posebna crna zemlja iz Kanuma. Testirana je na sigurnost, ali je svejedno još uvijek stvar koju većina ljudi koristi prilikom sadnje bilja. 

Kako je moguće da prljavština završi na jelovniku uglednog restorana?

Kuhar Toshio Tanabe je odnio pobjedu na natjecanju sa svojim umakom od prljavštine i od toga je trenutka sastavio cijeli niz jela od neobičnog sastojka. Tako se u ponudi mogu naći jela po visokoj cijeni od 110 dolara sa prljavštinom kao sastavnom komponentom.

A.Đ./odditycentral.com




Povezani sadržaj