Objavljeno 02.12.2013.

Bronhi kocke - kolač s neodoljivom čarolijom okusa

Bronhi je kolač koji će oduševiti i vas i vaše ukućane. Nije kompliciran za napraviti, iako tako izgleda! Rekli bismo da je kolač super za one koji vole iznenaditi svoje ukućane izgledom i okusom.


Zasučimo rukave i krenimo!

Biskvit (3 biskvita)
4 bjelanaca
prstohvat soli  
100 g šećera  
45 g oštrog brašna  
30 g škrobnog brašna  
1 žličica praška za pecivo  
1 žličica octa  
1 žlica ruma  
80 ml ulja  
za treću, kakao koru oduzeti 10 g škrobnog brašna i dodati 30 g tamnog gorkog kakaa i 2 žlice ruma

Krema
1 l mlijeka  
100 g bijele čokolade  
200 g Bronhi bombona  
2 vanilin šećera  
100 g oštrog brašna  
100 g škrobnog brašna  
150 g omekšanog maslaca  
300 ml slatkog vrhnja  
4 listića želatine  
za trećinu kreme 70 g čokolade za kuhanje

Glazura za premaz svijetlih biskvita
170 g čokolade za kuhanje  
70 g maslaca  
3 žlice ulja

Završna glazura
230 g čokolade za kuhanje  
9 žlica ulja  
2 žlice meda

Priprema
Istući čvrsti snijeg od bjelanaca s malo soli, dodati šećer te nastaviti tući. Zatim dodati prosijano brašno, škrobno brašno, prašak za pecivo te smjesu sjediniti pjenjačom. Postepeno dodavati ulje, ocat i rum. Isteresti na pripremljen lim, obložen papirom za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 150°C. Na isti način napraviti i druge dvije kore, osim što se u treći koru dodaje kakao.

U međuvremenu napraviti kremu; 200 ml mlijeka izdvojiti od navedene 1 litre te u 800 ml istopiti jednu vrećicu bronhi bombona, bijelu čokoladu i vanilin šećer. Kad je zakuhalo zgusnuti sa škrobnim brašnom - koje se umuti u odvojenih 200 ml mlijeka. Skinuti sa štednjaka te ostaviti da se ohladi. U hladno prvo dodati pjenasto izrađen maslac, a nakon toga slatko vrhnje koje je prethodno izrađeno. Dodati otopljenu želatinu, podijeliti u 3 jednaka dijela, a u trećinu kreme dodati otopljenu čokoladu.

Otopiti glazuru za premaz svijetlih biskvita, preliti preko njih te ostaviti da se ohladi. 

Slaganje
Svijetli biskvit s glazurom staviti prvi na pripremljenu podlogu, preko njega staviti pola bijele kreme te na to tamni biskvit koji se premaže tamnom kremom. Na to staviti drugi svijetli biskvit, tako da čoko glazura bude okrenuta prema gore, premazati ga ostatkom bijele kreme te staviti kolač u hladnjak. Nakon izvjesnog vremena završiti kolač s čokoladnom glazurom. Vratiti u hladnjak te poslužiti kolač rashlađen.

Izvor, foto: coolinarika/VioletLove




Povezani sadržaj