Sastojci
250 ml mlijeka
1 žličica šećera
40 gr svježeg kvasca
500 gr glatkog pšeničnog brašna
500 gr oštrog pšeničnog brašna
1 vrećica praška za pecivo
2 jaja
2 jogurta (2 x 200 gr)
3 žlice šećera
3 žlice ulja
1 žličica soli
Priprema
U posudici ugrijati 250 ml mlijeka, dodati žličicu šećera i razmrvljeni kvasac. Promiješati i ostaviti na toplom mjestu da odstoji.
U posudu za miješanje dodati obje vrste brašna i redom dodavati, prašak za pecivo, šećer, ulje i sol. Dodati jogurt i lagano ulupana jaja. Na kraju dodati kvasac i miješati kuhačom dok se smjesa ne poveže. Dalje mijesiti rukama dok se ne dobije glatko, čvrsto tijesto.
Zamiješano tijesto oblikovati u kuglu i staviti ga u najlonsku vrećicu, istisnuti zrak te vrećicu zavezati. Ostaviti u hladnjaku da odstoji 4 sata.
Nakon što se tijesto 'odmorilo', rezati količinu tijesta po potrebi i upotrebljavati po želji.