Objavljeno 05.12.2013.

Kokos kocke - pravi izbor za ljubitelje kokosa

Volite kokos? Onda je ovo pravi kolač za vas. Kremaste i sočne kokos kocke bit će pravi izbor za oduševljenje nepca.


Tamno tijesto
5 bjelanjaka
150 g mljevenih oraha
150 g šećera
3 rebra čokolade
3 žlice brašna
1/2 prašak za pecivo

Svijetlo tijesto
5 bjelanjaka
150 g šećera
150 g kokosa
2 žlice brašna
1/2 prašak za pecivo
limunov sok

Krema
10 žumanjaka
150 g šećera
2 pudinga od vanilije
6 dl mlijeka 
250 g maslaca

Priprema
Za tamno tijesto potrebno je umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati šećer, mljevene orahe, otopljenu čokoladu te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Istresti na pripremljen lim obložen papirom za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20-ak minuta. Za svijetlo tijesto potrebno je umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka, dodati kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo te limunov sok. Istresti na lim te peći kao i prethodnu koru. Za kremu je potrebno staviti mlijeko sa šećerom da se zagrije, a u manju posudu u malo mlijeka sjediniti dvije vrećice pudinga od vanilije i žumanjke. Kad je mlijeko zakuhalo dodati smjesu od pudinga i žumanjaka. Kuhati miješajuću koji minutu te staviti na hladno. Kad se ohladilo dodati maslac te izraditi ručnim mikserom.

Slaganje
Svijetli biskvit staviti na odabranu plohu, na njega istresti i rasporediti pola kreme, tamno tijesto te i njega premazati preostalom kremom. Na kraju kolač ukrasiti kokosom ili mrvicama čokolade. Rashlađenog ga poslužiti. 

Izvor, foto: kuharski-recepti.blogspot




Povezani sadržaj