Biskvit
180 g maslaca
1 vanilin šećer
330 g šećera
100 g brašna
1 prašak za pecivo
35 g kakaa
180 ml mlaćenice
4 jaja
Mlaćenica - tekućina koja se izdvoji tokom pravljenja maslaca. U domaćoj je varijanti možete napraviti tako što ćete u jednoj šalici (od 250 ml) stavljati žlicu soka od limuna i do vrha napuniti mlijekom. Ostaviti desetak minuta da odstoji i koristiti.
Glazura
400 g rastopljene tamne čokolade
250 g maslaca
80 g šećera u prahu
Priprema
Maslac, šećer i vanilin šećer miksati električnim mikserom dok se dobro ne sjedini. Dodavati jedno po jedno jaje (žumanjak), a zatim usuti mlaćenicu (u zamjenu se može staviti i mlijeko pomiješano s malo jogurta). Brašno, kakao te prašak za pecivo zajedno sjediniti te postupno dodavati izmješanoj smjesi. Na kraju dodati prethodno izrađene bjelanjke te sve skupa sjediniti. Peći u pripremljenom limu na 180 stupnjeva oko 1 sat. Za premaz izmiješati maslac sa šećerom u prahu te dodati otopljenu čokoladu. Pečen i rashlađen biskvit prerezati na tri jednaka dijela te svaki dio preliti pripremljenom glazurom.
Rashlađenu tortu narezati i poslužiti.