Objavljeno 21.02.2014.

Za sve zaljubljenike u čokoladu - Čokoladna torta u tri sloja

Čokoladnih poslastica nikad dosta, stoga vam i ovaj put donosimo nešto ukusno i čokoladno. Čokoladna torta u tri sloja će zadovoljiti i najistančanija napca.


Biskvit
180 g maslaca
1 vanilin šećer 
330 g šećera 
100 g brašna 
1 prašak za pecivo 
35 g kakaa 
180 ml mlaćenice 
4 jaja

Mlaćenica -  tekućina koja se izdvoji tokom pravljenja maslaca.  U domaćoj je varijanti možete napraviti tako što ćete u jednoj šalici (od 250 ml) stavljati žlicu soka od limuna i do vrha napuniti mlijekom. Ostaviti desetak minuta da odstoji i koristiti.

Glazura
400 g rastopljene tamne čokolade 
250 g maslaca
80 g šećera u prahu

Priprema
Maslac, šećer i vanilin šećer miksati električnim mikserom dok se dobro ne sjedini. Dodavati jedno po jedno jaje (žumanjak), a zatim usuti mlaćenicu (u zamjenu se može staviti i mlijeko pomiješano s malo jogurta). Brašno, kakao te prašak za pecivo zajedno sjediniti te postupno dodavati izmješanoj smjesi. Na kraju dodati prethodno izrađene bjelanjke te sve skupa sjediniti. Peći u pripremljenom limu na 180 stupnjeva oko 1 sat. Za premaz izmiješati maslac sa šećerom u prahu te dodati otopljenu čokoladu. Pečen i rashlađen biskvit prerezati na tri jednaka dijela te svaki dio preliti pripremljenom glazurom. 

Rashlađenu tortu narezati i poslužiti.

Izvor, foto: haber.ba




Povezani sadržaj